5 Sebab Permohonan Pinjaman Anda Ditolak

Overcome Johor 1017 %C3%97 1000 %E5%83%8F%E7%B4%A0

Anda mungkin berada dalam kedudukan untuk membeli kereta/rumah baharu, memulakan perniagaan, atau hanya ingin menguruskan beberapa hutang peribadi. Apa pun, pernahkah anda terfikir kenapa permohonan pinjaman anda ditolak?

Terdapat banyak sebab bank boleh menolak pemohon. Salah satunya adalah skor kredit yang buruk. Sukar untuk mendapatkan kelulusan untuk pinjaman apabila anda tidak mempunyai sejarah kredit atau skor kredit yang rendah, tetapi terdapat beberapa pilihan di luar sana yang boleh membantu anda dengan situasi anda. Perkara yang paling penting ialah anda perlu mencari pemberi pinjaman yang betul dan memohon dalam tempoh masa yang betul sebelum tarikh akhir anda.

Secara keseluruhan, blog ini akan menemui 5 sebab utama permohonan pinjaman anda ditolak dan bagaimana untuk membuat pinjaman anda diluluskan tanpa semakan kredit!

Teruskan membaca.

Ramai orang sering tidak tahu sebab mengapa permohonan pinjaman mereka ditolak. Tetapi apabila kita bertanya kepada mereka, mereka hanya berkata bank tidak akan memberi mereka pinjaman – yang sebenarnya tidak benar. Mendapatkan pinjaman bukanlah satu tugas yang mudah, terdapat banyak rintangan yang perlu anda lalui. Sebagai contoh, anda perlu mengisi banyak kertas kerja dan jika anda tidak melakukannya dengan betul, permohonan anda pasti akan ditolak.

Di bawah ialah 5 Sebab Biasa Permohonan Pinjaman Anda Ditolak

Sebab 1: Sejarah Kredit Tidak Mencukupi/ Skor Kredit Buruk

Sebab nombor satu untuk penolakan permohonan pinjaman ialah pemberi pinjaman perlu memastikan anda mampu membayar balik pinjaman supaya mereka ingin mengetahui tahap risiko yang mereka anggap dengan meminjamkan wang kepada anda. Jika anda tidak mempunyai skor kredit maka ini bermakna terdapat sedikit peluang untuk diluluskan.

Tidak ada satu cara yang boleh digunakan oleh pemberi pinjaman untuk mengetahui jumlah wang yang boleh dipinjam oleh seseorang tetapi jika seseorang tidak pernah meminjam sebelum ini, maka peluang untuk diluluskan untuk sejumlah wang yang besar adalah kurang berbanding jika seseorang telah meminjam sebelum ini dengan rekod prestasi yang mantap dan pembayaran balik yang baik. sejarah.

 

Sebab 2: Kurang Dokumen

Kedua, pinjaman anda akan ditolak apabila anda gagal menyediakan dokumentasi yang diperlukan. Ini boleh menjadi apa-apa sahaja daripada kesilapan menaip pada penyata kad kredit anda atau invois yang sudah lapuk, kepada tidak mempunyai pembayaran tepat masa yang mencukupi dalam sejarah anda untuk menampung jumlah yang diminta. Ia juga mungkin dokumen lewat diserahkan, seperti penyata cukai atau penyata bank, atau tidak memberikan dokumentasi yang diperlukan sama sekali.

Selain itu, jika anda pernah mempunyai akaun dengan institusi kewangan sebelum ini dan anda cuba membuka akaun lain dengan mereka tetapi mempunyai kredit yang teruk atau telah tertunggak dalam membayar akaun sebelumnya dengan mereka, ini juga akan menyebabkan penolakan permohonan pinjaman anda.

 

Sebab 3: Pendapatan Tidak Mencukupi

Pendapatan rendah juga merupakan salah satu punca utama penolakan. Jika anda tidak mempunyai pendapatan yang mencukupi kerana anda kehilangan pekerjaan secara mengejut maka permohonan anda akan ditolak. Ini kerana nampaknya tidak ada peluang bahawa pemberi pinjaman akan dapat dibayar balik.

Untuk mengurangkan peluang untuk ditolak oleh pemberi pinjaman, semak keadaan kewangan anda dan lakukan lebih banyak penyelidikan mengenai permohonan pinjaman sebelum memohon supaya anda lebih memahami maklumat yang diperlukan oleh pemberi pinjaman seperti jumlah minimum pendapatan.

 

Sebab 4: Jumlah Pinjaman Terlalu Tinggi

Jika jumlah pinjaman anda terlalu tinggi, maka ia akan menyebabkan proses pinjaman ditolak kerana anda disifatkan mempunyai hutang yang tinggi. Ia adalah perkara biasa bagi orang yang telah berhutang untuk mengelak daripada mengambil lebih banyak hutang dan sebaliknya bergantung pada kad kredit.

Jika anda sudah berada dalam situasi di mana anda tidak mampu menanggung perbelanjaan sara hidup bulanan dan hutang lain, jadi anda mungkin tidak mampu membayar bayaran bulanan kereta atau rumah baru anda. Pada masa yang sama, pendapatan anda tidak mencukupi untuk membayar balik semua wang itu sekali gus, kemudian anda terperangkap dengan pilihan yang lebih mahal daripada apa yang anda ada pada asalnya. Ia boleh menjadi kitaran ganas.

Oleh itu, cara terbaik untuk mengelakkan masalah ini adalah dengan meminta hanya wang sebanyak yang anda perlukan dan mampu membayar balik setiap bulan dan bukannya apa yang anda fikirkan pada asalnya.

 

Sebab 5: Keupayaan Pembayaran Balik Rendah

Selain itu, bank tidak mahu anda mengalami sebarang masalah hutang pada masa hadapan supaya mereka akan sentiasa menolak pinjaman di mana bayaran balik bulanan terlalu tinggi untuk anda kendalikan. Jika pendapatan anda hampir tidak mencukupi untuk menampung perbelanjaan sara hidup bulanan anda dan bayaran pinjaman lain, maka sudah tiba masanya untuk anda mempertimbangkan semula mendapatkan pinjaman kerana anda akan menghadapi lebih banyak masalah wang pada masa hadapan seperti hutang atau muflis.

 

Cara Mendapatkan Pinjaman Peribadi Tanpa Cek Kredit:

 

  • Pemberi Pinjaman Dalam Talian

Ramai orang tidak tahu bahawa terdapat pemberi pinjaman yang akan memberi mereka pinjaman walaupun mereka mempunyai kredit yang buruk atau tidak ada kredit langsung. Ini adalah cara terbaik untuk seseorang yang memerlukan wang dengan segera tetapi mungkin tidak layak untuk pinjaman kerana kekurangan sejarah kredit yang baik, untuk mendapatkan wang yang mereka perlukan tanpa berlengah-lengah.

Anda boleh pergi ke dalam talian dan mengisi permohonan yang akan disemak terus oleh pemberi pinjaman. Anda hanya memerlukan komputer atau telefon pintar untuk ini. Anda akan menerima status permohonan anda dalam beberapa minit jika mereka meluluskan anda boleh meminjam wang – jadi ia adalah proses yang cepat dan mudah!

Di Overcome Resources, kadar kelulusan adalah setinggi 98.5% !! Kami telah berkhidmat kepada lebih 5,000 pelanggan selama 20 tahun ini. Kami boleh meluluskan pinjaman anda dalam masa 24 jam tanpa sebarang caj/deposit tersembunyi dan tiada penjamin diperlukan. Apa yang anda perlu mengunakan masa 3 minit untuk mengisi borang di laman web kami. Kemudian, anda telah selesai dengan proses permohonan.

 

  • Cagaran (pinjaman bercagar)

Pinjaman cagaran adalah sejenis pinjaman yang tidak memerlukan peminjam mempunyai kredit yang baik. Ia dijamin oleh aset seperti harta yang boleh disita jika peminjam tidak membayar balik pinjaman. Apa yang anda perlukan hanyalah sesuatu yang berharga seperti kereta atau rumah anda dan mereka akan memberikannya kepada anda!

Ini bermakna jika peminjam ingkar pada pembayaran mereka, pemberi pinjaman mempunyai jalan lain untuk merampas dan menjual aset ini untuk mendapatkan balik sebarang hutang tertunggak. Tidak seperti pinjaman tidak bercagar, pemberi pinjaman memerlukan sejumlah besar pelaburan awal untuk menyediakan dana untuk jenis pinjaman ini kerana mereka mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk tidak dibayar balik.

Oleh itu, kaedah ini tidak memerlukan sebarang pengesahan atau semakan pada sejarah kredit anda dan merupakan cara cepat bagi seseorang yang tidak mempunyai pengalaman meminjam untuk mendapatkan akses kepada wang.

 

  • Dapatkan Penjamin

Untuk mendapatkan pinjaman peribadi tanpa semakan kredit, anda memerlukan penandatangan bersama yang mempunyai kredit yang baik dan boleh bertindak sebagai penjamin untuk pinjaman anda. Penjamin bersetuju untuk menampung baki yang belum dibayar jika anda tidak dapat membayarnya sendiri. Mereka boleh menjadi rakan atau ahli keluarga anda yang boleh dipercayai dan mempunyai skor kredit yang baik jika boleh.

Sebaliknya, kelemahan pilihan ini ialah ia boleh memberi beban yang tidak perlu kepada mereka, dan mereka juga boleh berasa malu dengan nama mereka dikaitkan dengan sesuatu seperti ini.

 

Untuk maklumat yang lebih lanjut tentang Pinjaman Wang Berlesen Penang

Baca artikel tentang 5 Senario Yang Masuk Akal Untuk Memohon Pinjaman Peribadi

Leave a Comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Scroll to Top