Mengapa pinjaman perniagaan adalah baik?

Adakah Pinjaman Baik Untuk Perniagaan?

 

Menjalankan perniagaan adalah seperti pelaburan, anda perlu mengeluarkan wang untuk membuat wang. Jika anda berharap untuk mengembangkan perniagaan anda, anda mesti melabur dalam perbelanjaan pertumbuhan. Contohnya, pengiklanan, latihan kakitangan, peningkatan sumber dan banyak lagi. Di atas semua, pemasaran adalah perkara paling penting yang tidak boleh anda abaikan.

 

Selain daripada itu, kadangkala anda bukan sahaja berurusan dengan perbelanjaan menjalankan perniagaan, tetapi anda juga mesti menguruskan kos operasi. Ia bukan kerja yang mudah. Jadi, apakah yang boleh anda lakukan untuk menjadikan perniagaan anda berjalan lancar dan memperoleh lebih banyak keuntungan pada masa yang sama?

 

Ia hanya cara yang mudah. Anda hanya perlukan pinjaman perniagaan. Bunyinya menakutkan apabila orang bercakap tentang pinjaman tetapi kami di sini untuk mengubah fikiran anda. Terdapat banyak faedah pinjaman. Salah satu daripadanya ialah ia boleh membantu anda untuk mendapatkan Pulangan Pelaburan (ROI) yang Tinggi.

Mortgage Loan Penang scaled

Berikut adalah 5 sebab mengapa pinjaman bagus untuk perniagaan:

 

  • Pengembangan

Melabur dalam peluang pengembangan perniagaan mungkin merupakan sebab yang paling jelas untuk mempertimbangkan pinjaman perniagaan kecil. Apabila perniagaan berkembang pesat, terus mengembangkan syarikat anda boleh membantu mengekalkan keuntungan daripada meningkat/mengecut.

Jelas sekali, selanjutnya, pengembangan itu datang dengan pelbagai perbelanjaan seperti hartanah baharu, pengubahsuaian bangunan dan pengembangan tenaga kerja anda, dan tidak mungkin anda mempunyai wang tunai untuk menampung kesemuanya melainkan anda mengeluarkan dana operasi.

Pinjaman boleh membantu anda menampung kos mengembangkan perniagaan anda tanpa menghabiskan dana operasi anda. Anda juga boleh terus menarik perhatian pelanggan sambil berkembang.

 

  • Beli Peralatan Baru

Setiap perniagaan mempunyai peralatan yang diperlukan untuk melakukan kerja, seperti mesin. Serta peralatan yang digunakan oleh pelanggan, seperti barang untuk diletakkan di ruang rehat. Peralatan adalah mahal, dan ia merosot dan menjadi usang dari semasa ke semasa.

Kos yang tidak dijangka, seperti pembaikan atau penggantian peralatan yang rosak, boleh memusnahkan belanjawan anda, dan kadangkala tanpa peralatan itu bukan pilihan. Peralatan yang rosak atau rosak juga boleh meningkatkan liabiliti anda dan menghalau pelanggan yang memerlukan perkhidmatan yang konsisten, mengakibatkan kos jangka panjang yang lebih tinggi.

 

  • Inventori

Inventori adalah salah satu perbelanjaan yang paling penting dan sukar untuk diurus dalam banyak industri. Anda mesti melabur dalam produk yang anda ingin jual sebelum pelanggan anda boleh membelinya dan mengimbangi kos.

Anda perlu terus mengembangkan dan menambah inventori anda untuk mengikuti permintaan dan memberi pelanggan anda lebih banyak pilihan. Apabila perniagaan anda memerlukan inventori bermusim, seperti hiasan Krismas, perbelanjaan ini menjadi lebih sukar.

 

  • Aliran tunai

Aliran tunai sentiasa menjadi masalah untuk perniagaan kecil. Adakah anda pernah berurusan dengan pelanggan tidak berbayar/ inventori tidak terjual yang perlu dipindahkan untuk membawa masuk produk baharu? Apabila anda perlu mempertimbangkan tentang gaji kakitangan, inventori, sewa dan banyak lagi, isu-isu ini akan membuat anda lebih sakit kepala.

Walau bagaimanapun, pinjaman jangka pendek (pinjaman perniagaan) menyediakan wang untuk digunakan untuk kos operasi tetap anda dan boleh membantu perniagaan anda kekal bertahan apabila keuntungan rendah. Anda boleh terus membawa masuk pelanggan baharu dan memacu hasil sambil menebus kerugian lain dengan memastikan wang mengalir melalui perniagaan anda.

 

  • Syarat yang Lebih Baik untuk Pinjaman yang Lebih Besar

Jika anda memerlukan pinjaman besar pada masa hadapan untuk pengembangan perniagaan/ peralatan yang dinaik taraf. Adalah idea yang baik untuk memulakan dengan pinjaman yang lebih kecil, terutamanya jika syarikat anda tidak mempunyai sejarah kredit kerana anda belum membina kredit anda lagi.

Mendapatkan pinjaman yang kecil dan mudah dibayar balik sebelum anda memerlukan pinjaman yang besar adalah satu cara untuk memastikan anda mendapat terma yang baik untuk pinjaman yang besar dan penting. Apabila anda mampu membayar pinjaman kecil dalam masa yang terhad, anda sebenarnya membina kredibiliti. Oleh itu, apabila anda memerlukan pinjaman yang lebih besar pada masa hadapan, ia akan menjadi mudah kerana sejarah kredit yang baik.

 

Adakah anda rasa artikel ini membantu? Anda juga boleh berkongsi pengalaman anda semasa menjalankan perniagaan dengan menambahkan ulasan di bawah.

 

Leave a Comment

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Scroll to Top